Turneringsregler

Her er oversikten over alle regler gjeldende for Nesodden Bredde Cup.

1) Kampene spilles etter NFFs regler for hhv. 9er og 11erfotball, og etter Fair Play-reglene.

2) Klasser: Gutter 05 (G13) 9er, Gutter 04 til 02 11er.

3) Spilletid- ballstørrelse: 2 x 25 min for alle klasser. Det spilles med 4-erball for G05-G04 og 5-er ball for G03-G02.

4) Spilleberettigelse: En spiller må være spilleberettiget for den klubb vedkommende representerer. Det er lov med inntil 2 prøvespillere/hospitanter, og det må medbringes tillatelse fra klubben spilleren tilhører, og dette skal også fremgå av lagslister som leveres sekretariat. Hvert lag kan stille med inntil 22 spillere gjennom turneringen. 18 spillere kan benyttes pr kamp. Keeper kan spille på 2 lag i samme aldersklasse. Bruk av overårige spillere er kun lovlig ved dispensasjon fra lagets fotballkrets. Ved bruk av overårige spillere er det kun lov til å benytte 2 spillere samtidig på banen.

5) Ved draktlikhet skal det laget som står som bortelag på kampoppsettet skifte trøyer. Vester kan lånes i sekretariatet.

6) Leggskinn er påbudt. Mangler håndteres av dommer, og er ikke protestgrunnlag.

7) Ikke møtt til kamp: Lag som ikke er klare til kamp etter angitt klokkeslett – uten særskilt grunnlag, taper kampen 0-3.

8) Puljespill: Klassene deles inn i puljer bestående av 4 lag i hver. De 2 beste lagene fra hver gruppe går videre til sluttspillet.(Dersom antall lag avviker fra et slik oppsett, står arrangør fritt for å skape et turneringsoppsett som aksepteres av påmeldte lag)

9) Poeng og avansement i puljespill: Det gis 3 poeng for seier, 1 poeng for uavgjort, og 0 poeng for tap.

Skulle to eller flere lag stå likt antall poeng etter gruppespillet, avgjøres rekkefølgen slik:

- Målforskjell

- Flest scorede mål

- Innbyrdes oppgjør

- Loddtrekning

10) Uavgjorte kamper i semifinale og finale Det spilles 1 x 10 minutter ekstraomgang (Golden Goal). Står det fortsatt uavgjort, avgjøres kampen ved straffer. Det skal tas 5 straffer fra hvert lag. Står det fortsatt uavgjort skal det tas 1 og 1 straffe.

11) Protester skal varsles dommer FØR underskrift av kamprapport, og må følges av en skriftlig protest som leveres sekretariatet senest 20 minutter etter kampslutt. Protestgebyret er kroner 500, og refunderes hvis protesten tas til følge.

12)Jury skal opprettes og består av tre personer, en fra arrangørklubben, en dommer, og en fra gjestende lag. Juryens kjennelse er endelig og kan ikke ankes.

13) Gule/røde kort – soning mv. Gult kort fører til 5 minutters utvisning. Rødt kort medfører automatisk karantene.

Spiller som blir utvist rapporteres til juryen, som ifm rødt kort kan gi en eller to kampers karantene. Særskilt grove forseelser vil bli innrapportert til kretsen.